tips goedkope vakantie

Tips om een goedkope vakantie te boeken

Frans

Op reis gaan en er eens even tussenuit zijn, kan ongelofelijk veel deugd doen. Alleen is het niet altijd zo eenvoudig om die tripjes in je budget te doen passen. Met deze tips om een goedkope vakantie te boeken, lukt het misschien wel!

1.     Ga niet naar toeristische trekpleisters en reis buiten het hoogseizoen

Hoewel de eerste tip misschien voor de hand ligt, blijft het wel dé manier om de kosten te drukken. Mijd het hoogseizoen en probeer zoveel mogelijk buiten de schoolvakanties op reis te gaan. Doe ook wat opzoekwerk naar minder voor de hand liggende plekken. Zo ontdek je meteen heel wat prachtige verborgen parels!

2.     Wie zoekt die vindt een goedkope vakantie

Als je dan toch bezig bent met opzoekwerk, kun je het maar beter goed doen. Boek niet de eerste de beste vakantie die je tegenkomt, maar vergelijk prijzen. Zo is het bijvoorbeeld ook slim om te kijken naar de wisselkoers: staat de dollar laag? Boek je reis dan via een Amerikaanse site!

3.     Boek op tijd en incognito

Uit onderzoek blijkt dat dinsdag het ideale moment is om je vlucht te boeken: de prijzen staan dan namelijk het laagst. Voor een korte vlucht boek je idealiter 7 weken en voor een lange vlucht 18 weken op voorhand. Vergeet niet om je browser op incognitomodus te zetten. Al het opzoekwerk in je zoekgeschiedenis kan de prijs van je tickets namelijk erg doen stijgen.

4.     Laat je niet verrassen

Nóg een tip? Zorg dat je op vakantie niet voor onverwachte verrassingen komt te staan en boek een goede reisverzekering!