mountainbike routes België

Hier vind je de mooiste mountainbikeroutes van België

Frans

Hou je van fietsen, maar vind je netjes geasfalteerde wegen toch wat te saai? Dan is mountainbiken misschien wel dé sport voor jou. Goed nieuws, want ons land is ideaal om deze wielertak te beoefenen. We vertellen je graag hoe je de mooiste mountainbikeroutes van België ontdekt!

Mountainbikeroutes in Vlaanderen

In Vlaanderen is mountainbiken al enkele jaren aan een stevige opmars bezig. Vandaag kun je je al uitleven op honderden kilometers permanent mountainbikeparcours. In de toekomst zullen er nog meer van zulke bewegwijzerde routes bijkomen. Steeds meer mountainbikeroutes worden trouwens onderling met elkaar verbonden tot een uitgebreid netwerk.

mountainbike routes BelgiëOp de site van Sport Vlaanderen vind je makkelijk een mountainbikeroute in jouw buurt:

Met de handige routeplanner ten slotte stippel je makkelijk je eigen parcours uit.

Per mountainbikeroute vind je heel wat informatie. Er is natuurlijk een kaartje, maar ook informatie over de moeilijkheidsgraad en de bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt. Ook kun je de routes afdrukken of downloaden in diverse gps-formaten.

Wat dacht je bijvoorbeeld van deze twee mountainbikeroutes?

  • Het mountainbikenetwerk ‘Hoge Kempen’ laat je het hele grondgebied van Genk Je krijgt te maken met verschillende soorten ondergrond: losse zandstroken, verharde paden en modderige drassige paden. Het parcours is vrij vlak, met af en toe toch een verraderlijk klimmetje.
  • De mountainbike route Heuvelland is goed voor drie lussen van samen 103 kilometer in de West-Vlaamse heuvels. Liefhebbers kunnen zich onder meer wagen aan de Kemmelberg en de Rodeberg.

Je uitleven ‘en VTT’ in Wallonië

Met zijn talrijke bossen is Wallonië misschien een nóg beter actieterrein om ten volle te genieten van je mountainbike of ‘VTT’ (vélo tout terrain).

Op de site van Wallonie Belgique Tourisme kun je talrijke routes downloaden. Je geeft aan waar je wil vertrekken, hoeveel kilometer je wil fietsen en hoe makkelijk of moeilijk je de tocht wil hebben.

Een heuse aanrader is bijvoorbeeld het ‘circuit VTT familial’ in Bouillon. Deze route is als een reis door de tijd, die je langs enkele van de mooiste kastelen van België voert.