roadtrip elektrische wagen

Een roadtrip met een elektrische wagen: hoe pak je zoiets aan?

Frans

Ondanks heel wat innovaties de voorbije jaren, is het rijbereik van een elektrische wagen voor een heleboel mensen nog het grootste struikelblok. “Range anxiety” duikt al snel op, dus wat als je een roadtrip wil maken met jouw elektrische wagen? Hier lees je hoe je dat aanpakt!

Stap 1: Doe je research

Vooraleer je op roadtrip vertrekt, is het van belang om jezelf goed voor te bereiden. Stippel je route uit, check het bereik van je wagen en kijk welke laadpalen je onderweg kunt gebruiken om “bij te tanken”. Vaak is deze functie ingebouwd in het gps-toestel van je wagen. Handig toch?

Stap 2: Laat overbodige spullen thuis

Hoe zwaarder je elektrische wagen beladen is, hoe minder ver hij je zal brengen. Neem daarom enkel de essentiële dingen mee. Airco en snelheid hebben ook een effect, dus zet gezellig even een raam open in plaats van de airco op volle toeren te laten draaien en doe het rustig aan op de baan.

Stap 3: Geduld is een schone deugd

Met het nodige geduld kom je een heel eind. Omdat het laden wat langer duurt dan een benzinetank vol te gooien, kan je rustig de tijd nemen voor een lange pauze. Strek gerust even de benen of eet een uitgebreide lunch, zo maak je van jouw roadtrip al een vakantie op zich! Win-win, toch?

Een roadtrip met jouw elektrische wagen hoeft dus zeker geen ‘mission impossible’ te zijn. Met de nodige voorbereidingen maak je van jouw avontuur een succes. Om helemaal op beide oren te kunnen slapen, kijk je best ook even jouw type verzekering na. Neem daarvoor gerust contact op met ons; we staan je bij met raad en daad.