auto onderhoud lente

De lente: het ideale moment voor een onderhoud van je auto

Frans

De lente: het ideale moment voor een onderhoud van je auto

De lente is het ideale moment voor een grondig onderhoud van je auto. Na een lange, koude winter waarin je auto het hard te verduren kreeg, kan het namelijk geen kwaad om na te gaan of je auto nog volledig in orde is. Op die manier kun je in de zomer met een gerust hart op autovakantie vertrekken.

Vervang je winterbanden en check je bandenspanning

In de winter is het natuurlijk beter om je wagen te voorzien van winterbanden, omdat ze voor meer grip zorgen op gladde of besneeuwde wegen. Bij warm weer heb je die extra grip niet meer nodig en kun je je winterbanden opbergen. Voor je ze op een droge, koele en donkere plek opbergt, kijk je de banden het best nog even na, zodat je ze volgende winter gewoon weer op je auto kunt monteren. Controleer ook de bandenspanning van je zomerbanden wanneer je ze op je auto geplaatst hebt.

Kijk je airco na

Bij warm weer heb je je airco veel meer nodig dan tijdens de winter. Daarom laat je je airco maar beter even checken voor de temperaturen in je auto de pan uit swingen en jij het hoofd niet meer koel kunt houden. Bij het onderhoud worden de filters van je airco schoongemaakt, zodat er geen onaangename geurtjes of schadelijke stoffen in je wagen geblazen worden.

Algemeen onderhoud van je auto tijdens de lente

Doe bij het onderhoud van je auto ook altijd even je motorkap open om na te gaan of alle reservoirs nog voldoende gevuld zijn. Twee belangrijke zaken daarbij zijn je koel- en remvloeistof. Zit er niet meer voldoende vloeistof in? Ga dan even langs je garage om ze te laten bijvullen. Kijk verder ook het oliepeil na en vul je ruitensproeivloeistof aan als dat nodig is. Zijn je ruitenwissers versleten? Zet er dan even een nieuw paar op.

Zo, als je nu nog je autoverzekering in orde brengt, ben je helemaal klaar voor een fijne roadtrip deze zomer!