cosneils vol long-courrier

3 tips om een langeafstandsvlucht te overleven

Frans

Ga je binnenkort op reis naar een droombestemming in een ver land? Gelukzak! Dat betekent wel één ding: voor je aan je deugddoende vakantie kunt beginnen, moet je eerst die langeafstandsvlucht overleven. Geen nood: met deze tips komt dat helemaal in orde! 

 

  1. Maak het je gemakkelijk

Als je gaat vliegen, kun je maar beter gemakkelijke kleding aantrekken. Doe dus vooral geen strakke jeans aan, maar kies voor losse kleren en ga voor laagjes. Idealiter hebben je kleren een ademende stof en voelen ze aangenaam op de huid. Niets zo ongemakkelijk als tien uur lang last hebben van een schurend t-shirtje! Verder voorzie je het best ook een kussentje, een klein dekentje of een sjaal om over je te leggen en een slaapmaskertje. Op die manier zit je de hele vlucht lang lekker comfortabel. 

 

  1. Water, water, water en de rest komt later

Je hebt misschien al gemerkt: je huid die droog en trekkerig aanvoelt na een vliegreis. Niet aangenaam! Daarom is het belangrijk dat je je goed hydrateert. Drink dus voldoende water en mijd alcohol. Verder is het slim om een beetje op je voeding te letten: eet niet te zout, te vettig of te zwaar om te voorkomen dat je je opgeblazen voelt. Ook je huid zelf kan wel wat hydratatie gebruiken. Zorg dus dat je steeds een hydraterende crème bij de hand hebt en eventueel ook een lippenbalsem. 

 

  1. Zorg voor voldoende afleiding én beweging

Een lange vlucht staat gelijk aan lang niets anders te doen hebben dan uit het raampje staren – als je geluk hebt – en in je stoel zitten. Een beetje afleiding is dus zeker welkom. Voorzie voldoende lectuur en download een paar leuke films of series. Vergeet trouwens ook niet om af en toe wat te bewegen. Op die manier blijft je doorbloeding regelmatig en zul je minder last hebben van vervelende kwaaltjes. Af en toe wat stretchen en eens rechtstaan voor een korte wandeling kan wonderen doen! 

 

Nog één laatste tip voor je vertrekt: vergeet niet om een reisverzekering af te sluiten zodat je helemaal zorgeloos van je vakantie kunt genieten!